Autor |
Wiadomość
|
s |
Wysłany: Wto Lis 02, 2004 6:44 pm Temat postu: Systemy Operacyjne |
|
|
Bit

|
Poniewaz juz otwarto kilka takich tematow warto chyba założyć temat dotyczący "systemow operacyjnych"- na tym forum nie bylo ani jednego przyklejonego tematu, a wyglada to... brzydko
Zreszta- jak sie nie podoba- napiszcie
Ja uzywam 98 i uwazam, ze jest bardzo dobry- wszytsko na nim działa i nie ma wiekszych problemow... Oprocz brzydkiej grafiki Są moze łatki na W98, aby grafika byla jak w XP _________________ na pw |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dj.Bugs |
Wysłany: Sro Lis 03, 2004 1:28 pm Temat postu: |
|
|
 Gigabajt

|
Łatki te straszliwei spowalniają system.
Nie da się jednoznacznie powiedziec jaki system jest najlepszy, możliwe, że byłby to linux, ale więszkosc producentów robi swoje gry, programy etc. na system najbardziej popularny jakim jest windows (sam maiłbym linux gdyby nie to). Pozatym wszystko zalezy od tego co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony albo co maja inni, bo np. skoro w pracy uzywam windowsa to w domu tez wole miec windowsa. Ten problem jest jednym z problemow posiadaczy peceta, który moim zdaniem nigdy nie znajdzie rozwiazania, to tak jak korzystac z gg, ktore jest słabo zabezpieczone, ma duzo reklam, co chwile serwer ulega zawieszeniu, ale ma je spora liczba osob, a korzystac np. z psi, ktore nie ma reklam, ma dobre zabezpieczenia a dodatkowe wiekszosc serwerow jabbera posiada transport gg, ale jest ono malo popularne. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kolba |
Wysłany: Sro Lis 03, 2004 2:05 pm Temat postu: |
|
|
 Megabajt

|
nieprawda tak samo Windows jak i Linux nie są najlepszymi systemami operacyjnymi. to, że Linux jest mniej popularny chroni go przed atakami hackerów, trojanami, wirusami, jeśli chodzi o tą kwestię to oba są nienajlepsze. to kwestia gustu, przyzwyczajenia i dosotowania do swoich potrzeb komputera klasy PC np. dla programisty, lepszy, wydajniejszy może być system Unixowy czyli np. Linux, ale dla amatora który niedawno dostał PC i niewie czego od niego chce, może używać go np. do oglądania filmów i grania lepszy staje się system Windows ponieważ jest bardziej powrzechny i wilu producentów produkuje swoje porgramy, aplikacje na system Windows. Jest jeszcze system iMac do komputerów Apple i on jest chyba jednym z lepszych systemów, chociaż niedostosowany do komputerów klasy PC, a w Polsce, żeby mieć komputer Apple to trzeba mieć grubszy portfel PS. Oglądajcie amerykańskie filmy, tam wszędzie są laptopy i komputery firmy Apple (mam na komputerach wszytskie wyżej wymienione systemy i najbardziej zaklimatyzowany czuje się w Windowsie) _________________ radio Toxic - w trakcie... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wiltrannc |
Wysłany: Pon Kwi 20, 2015 6:28 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
Najlepszy jest Liux! _________________ Wiertnica |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
farinool |
Wysłany: Sro Maj 13, 2015 8:10 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
taddutopia |
Wysłany: Pią Maj 15, 2015 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
ja tam korzystam i będę korzystał z XP-ka dopóki się będzie dało  _________________ znamlek.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
piegen42 |
Wysłany: Wto Maj 19, 2015 6:31 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
Ja korzystam z win7 i jestem zadowolony, chyba najlepszy system do pracy przy wielu oknach _________________ http://poradnikowa.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Justas9 |
Wysłany: Wto Lip 07, 2015 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kkarola |
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 10:21 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vicci |
Wysłany: Pią Lip 24, 2015 11:03 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
Niestety jeszcze nie mam i nie mogę wyrazić swojej opinii. Mam tylko nadzieje, że nie będzie tak kiepski jak Vista. _________________ zobacz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wertes |
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 10:17 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
Przez rok miałam windows 8, ale bardzo spowalniał mi komputer. Instalowałam windows 7, lekko zoptymalizowałam i działa dużo szybciej. _________________ zobacz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Wiral |
Wysłany: Czw Lip 30, 2015 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fagdertt |
Wysłany: Pon Sie 03, 2015 7:48 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sewciok |
Wysłany: Nie Sie 09, 2015 6:55 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
Miałem u siebie prawie wszystkie systemy operacyjne. Ostatnio korzystałem z windows 8, ale zmieniłem go na windows 7, bo działa zdecydowanie szybciej na moim komputrze. _________________ wypożyczalnia samochodów |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Joggin |
Wysłany: Czw Paź 01, 2015 8:53 am Temat postu: |
|
|
Bit

|
Mam windows 7, bo według mnie jest najbardziej stabilny i najmniej obciążający komputer. Miałam windows 8 i przez chwile windows 10, ale moim zdaniem są niedopracowane. Windows 7 mam w widoku klasycznym, żeby mieć jak najlepszą wydajnośc sprzętu. _________________ zobacz |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|