Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [ PHP ] Połączenie kilku skryptów « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Spiters
PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 2:00 pm    Temat postu: Połączenie kilku skryptów Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 58
Skąd: Katowice

Witam wszystkich mam takie pytanie czy jest jakiś łatwy sposób na połączenie kilku skryptów do jednego panela admina. Więc tak mam kilka skryptów z panelem admina i chciałbym aby można było korzystać z tych skryptów ale wchodząc tylko to jeden panel admina. Wszystkie te skrypty są oparte na PHP oraz MYSQL.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
marcin005
PostWysłany: Wto Maj 31, 2011 11:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 4

Można przerobić skrypty aby korzystały z tej samej sesji, połączyć je w jeden plik, choćby nawet poprzez
PHP:

<?php
include()
?>

, albo troszkę bardziej zawile: wyrzucić autoryzację ze skryptów, zrobić swoją i wstawić skrypty do utworzonego przez ciebie złożonego z kilku plików panelu admina(trochę dziurawe rozwiązanie) :/, w jakikolwiek sposób czy to poprzez skopiowanie skryptów czy wstawianie ich dynamicznie... ewentualnie wyrzuć logowanie z jednego panelu i wstaw drugi do tego w którym autoryzacja admina została Smile

Ja innych pomysłów nie mam.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sami789
PostWysłany: Sob Paź 04, 2014 7:18 am    Temat postu: Mohsin Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 04 Paź 2014
Posty: 1

So yes I have a few scripts in the admin panel and I would like to be able to use these scripts but going only one admin panel.
_________________
visit site
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jan127
PostWysłany: Czw Lis 27, 2014 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 27 Lis 2014
Posty: 1

Do podpięcia tych skryptów można wykorzystać:

Kod:
include 'nazwa_pliku';


lub

Kod:
require 'nazwa_pliku';
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
rose61
PostWysłany: Sob Mar 14, 2015 12:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 14 Mar 2015
Posty: 1

Problem udało mi się rozwiązać. Chodziło o to, że przenosząc bazę danych na serwer nie dodałem do pliku sql linijek deklarujących kodowanie, dlatego, strona była kodowana w utf a baza nie wiadomo w czym (ansi?)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group