Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [PROGRAM]mam problem z serwerkiem FTP « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
robsonic
PostWysłany: Nie Lut 05, 2006 3:58 pm    Temat postu: [PROGRAM]mam problem z serwerkiem FTP Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 2
Skąd: Birmingham,Wielka Brytania

Witam Wszystkich! Mam problem z postawieniem serwerka FTP ktorego moznaby widziec z zewnatrz(WAN).

Otoz moim uslugodawca internetowym jest angielski Bulldog (dziala to na modemie Thomson speedtouch). Mozna te lacze porownac do polskiej neostrady..

Dzis przetestowac chcialem czy moj serwer jest widoczny z zewnatrz i niestety - rozczarowanie. Kolega korzystajacy z innego lacza zainstalowal sobie na komputerze smartFTP i po wpisaniu mojej domeny i loginu, hasla i portu nie moze sie polaczyc! Na pocieszenie podal mi moj IP, czyli cos w rodzaju pewnej informacji, ze moj serwer "prawie" dziala. Probowalismy kilka razy z innymi portami, ale ciagle ten sam efekt: nie dziala! Ale widzi moje IP!

Nie mam zielonego pojecia w czym problem. Probowalem poszukac w internecie na temat tego probemu, ale wyczytalem tyle pomyslow o przekierowaniach portow, TCP,UDP,itp ze rozbolala mnie glowa... Czuje , ze moj problem to jakas blachostka, ale nie wiem jak to naprawic.. Czy jest ktos kto wie o co biega?


Ostatnio zmieniony przez robsonic dnia Pon Lis 13, 2006 11:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
matt_o3
PostWysłany: Pon Kwi 17, 2006 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 17 Kwi 2006
Posty: 2

Masz publiczny, czy sieciowy IP, Jakiego oprogramowania urzyłeś do odpalenia serwera.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
robsonic
PostWysłany: Pon Kwi 17, 2006 10:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 05 Lut 2006
Posty: 2
Skąd: Birmingham,Wielka Brytania

Problem juz rozwiazalem, dzieki:)
Moj uslugodawca poblokowal mi pewne porty i dlatego czesc moich pomyslow z internetem nie dzialalo.. Teraz zmienilem na pelen dostep bez ograniczen i nie mam juz zadnych problemow..
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sumer
PostWysłany: Wto Lut 10, 2015 12:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 10 Lut 2015
Posty: 1

Cześć,

Jest to wyjątkowo przyzwoity i wspaniałe po.
Jestem bardzo szczęśliwy, dołączył do tego forum.
Lubię go wyjątkowo dużo .... !!!!


Bardzo dziękuję ...
_________________
http://www.braindumps.com/training/ccie-lab.htm
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group