Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [Flash]Preloader « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
tatushow.blo.pl
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 4:08 pm    Temat postu: [Flash]Preloader Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 17 Sie 2005
Posty: 238

Kod na wejście mojej strony

Kod:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
  <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
  <META NAME="Description" CONTENT="t.A.T.u. s.H.O.w. WebSite 3.0 ! New Version ! Forum, News, Video...">
  <META NAME="Keywords" CONTENT="Tatu, Music, Dangerous and Moving, Ya Soshla S Uma, Nas Ne Dogonyat, Tatu Group, Tatu Forum, Tatu Sites, t.A.T.u., tATu, tAtU, Russian Music, Not Gonna Get Us, Ivan Shapovalov, tatu, 200 Po Vstriechnoy, Russia, Beautifull, tatuszki">
  <META NAME="Author" CONTENT="The Magenement "t.A.T.u. s.H.O.w.">
  <META HTTP-EQUIV="Content-Language" CONTENT="en">
  <title>t.A.T.u. s.H.O.w. | Version 3.0 | The Best Language`s Portal about t.A.T.u. | Welcome |</title>
</HEAD>
<BODY>
<meta name="author" content="Rafal">
<meta name="generator" content="SWiSHmax http://www.swishzone.com">
<meta name="description" content="1">
<!-- urls used in the movie -->
<!-- http://tatushow.net/seleclang.html -->
<!-- Created by SWiSHmax - Flash Made Easy - www.swishzone.com -->
</head>
<body bgcolor="#000000">
<center>
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
  codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,42,0"
  id="_1" width="500" height="500">
  <param name="movie" value="http://tatudam.republika.pl/flash.swf">
  <param name="quality" value="high">
  <param name="bgcolor" value="#000000">
    <embed name="flash" src="http://tatudam.republika.pl/flash.swf"
     quality="high" bgcolor="#000000" swLiveConnect="true"
     width="500" height="500"
     type="application/x-shockwave-flash"
     pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed>
</object>
</center>
</body>
</html>


Kod na preloader

Kod:
mc.onRelease = function(){
   var m1 = this.createEmpytMovieClip("loader",2);
   m1._x = 100;
   m1._y = 100;
   m1._alpha = 0;
   var m2 = m1.createEmpytMovieClip("kontener",3);
   m2.loadMovie("dupa.jpg");
   m1.onEnterFrame = function(){
      var wczytane = this.kontener.getBytesLoaded();
      var total = this.kontener.getBytesTotal();
      var procent=int(wczytane/total*100) + "%";
      if( wczytane>=total and total > 100 ){
         this._alpha = 100;
         delete( this.onEnterFrame );
      }
   }


W jakie miejsce ustawić preloader w kodzie ?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
raffik
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 02 Sie 2005
Posty: 64

Tez by mi sie przydalo pomozcie Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
tatushow.blo.pl
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 4:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 17 Sie 2005
Posty: 238

hehe taa Smile 2 w potrzebie Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
tatushow.blo.pl
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 4:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 17 Sie 2005
Posty: 238

doczytałem się szczegółu że tego sie chyba nie da połaczyć, ja poproszę jednak od razu, o to zeby stworzyć kod na ładowanie flasha, na pasku z porcentami, dla tego flasha : http://tatudam.republika.pl/flash.swf Smile sorry za pomyłkę Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bubak
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

a to nie jest caly kod Mr. Green
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tatushow.blo.pl
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 6:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 17 Sie 2005
Posty: 238

to podaj cały jak sie tak znasz diabel Mr. Green Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
beno
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 504
Skąd: Mrągowo

Hmm wydaje mi się, że skrypt na preloader to nie skrypt na stronę HTML, lecz skrypt w samym flashu (swf). Flash sam w sobie się ładuje, a nie flash na stronie.
_________________
www.beno.glt.pl - projektowanie www.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bubak
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 6:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

tatushow.blo.pl napisał:
to podaj cały jak sie tak znasz diabel Mr. Green Rolling Eyes
jak jestes tu niby najmadrzejszy i sie znasz na wszystkim to skad tyle pytan masz zawsze?
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Martin
PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 7:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 17 Sty 2004
Posty: 36
Skąd: Brzostek

I przychodzi z pomocą expert Smile /skromność/

Oczywiście beno ma racje. Kod AS wstawiamy w pliku fla w panelu actions. Jeżeli chcemy zrobić prloader dla tego samego pliku to wklejamy w 1 klatce:
Kod:
onClipEvent (load) {
   total = _root.getBytesTotal();//pobieramy cala wielkosc pliku
}
onClipEvent (enterFrame) {
   loaded = _root.getBytesLoaded();//ile juz pobrano
   percent = int(loaded/total*100);//robimy procent
   _root.load0.text = Math.round(loaded/total*100) + " %"; // wyswietlamy procent w polu textowym dynamicznym load0
   gotoAndStop(percent);//w animacji preloadera MC idziemy do klatki %
   if (loaded == total) { //jezeli pobrane z ogolnymi sa rowne
      _root.gotoAndStop(2);//startujemy TL do drugiej klatki
   }
}


i tyle Smile NO chyba że ktoś chce preloader do pliku ładowanego z zewnątrz, ale to już inna bajka Smile
_________________
www.martinsite.glt.pl - ZAPRASZAM Smile !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group