Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
 [STRONA] Pobieralnia.pl « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
futrzak
PostWysłany: Sob Kwi 23, 2005 10:01 pm    Temat postu: [STRONA] Pobieralnia.pl Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

Co myslicie ?

www.pobieralnia.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Fidel_Castro
PostWysłany: Nie Kwi 24, 2005 11:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: z Zawiercia

7/10. Fajnie że jest dużo plików, grafika spoko tylko ta reklama pod menu górnym wszystko psuje.
_________________
==> http://www.tropico.glt.pl (narazie nie czynna)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
dj.Bugs
PostWysłany: Nie Kwi 24, 2005 2:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

znacznie wolałem poprzednią wersje, duuużo bardziej.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość
PostWysłany: Nie Kwi 24, 2005 9:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 26 Sty 2003
Posty: 444
Skąd: z Internetu

Mile dla oka Mr. Green dam 6/10. Tak jak dj.Bugs wolalem poprzedniejsza wersje Mr. Green
_________________
www.NaMedal.PL - twoja.nazwa.NaMedal.PL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
futrzak
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 6:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

witam
zerknijcie teraz na stronke Smile

zawsze ten sam adres
www.pobieralnia.pl

Pozdrawiam KAMIL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bubak
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

a cos sie zmienilo :>
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Descartes
PostWysłany: Sro Paź 26, 2005 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 35

ech... taki ladny lay, taki beznadziejny kod:( jezu, jak nie mamy programistow ktorzy potrafia napisac poprwny kod html, to wole sie nie zastanawiac, jakie potworki tworza osoby zajmujace sie innymi jezykami.
Chociaz juz wiem, kto pracuje w Prokomie...
mily lay, ciekawa tematyka, ale kod - po prostu lapki opadaja:/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dj.Bugs
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 4:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

ech... pisac i w koncu nie napisac o co chodzi Neutral daj jakis przyklad tego jakze tragicznego kodu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
futrzak
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 6:44 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

Descartes napisał:
ech... taki ladny lay, taki beznadziejny kod:( jezu, jak nie mamy programistow ktorzy potrafia napisac poprwny kod html, to wole sie nie zastanawiac, jakie potworki tworza osoby zajmujace sie innymi jezykami.
Chociaz juz wiem, kto pracuje w Prokomie...
mily lay, ciekawa tematyka, ale kod - po prostu lapki opadaja:/


chodzi CI o to np:

http://www.pobieralnia.pl/index.php/item-show/83/
???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Descartes
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 35

Juz sluze, tak na poczatek:
http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.pobieralnia.pl/

i takie kwiatki:

Kod:
<table cellspacing='0' cellpadding='0' width='98%' border='0' align="center">

                            <tr><td height="1" bgcolor="#C3D4E7"></td></tr>
                            </table>
                                                          <table cellspacing='0' cellpadding='0' width='100%' border='0'><tr><td width="60%" class='odsep2'><img src="/templates/Pobieralnia/source/images/kolo.gif"> <a href='/index.php/item-show/598/' class='tekst'>Serial Monitor 4.07</a></td><td  valign="middle" width="20%" align="center" style='font-size:10px;color:#085CAE;' class="tekst">2</td></tr></table><table cellspacing='0' cellpadding='0' width='98%' border='0' align="center"><tr><td height="2"></td></tr><tr><td height="1" bgcolor="#C3D4E7"></td></tr></table>
                                                          <table cellspacing='0' cellpadding='0' width='100%' border='0'><tr><td width="60%" class='odsep2'><img src="/templates/Pobieralnia/source/images/kolo.gif"> <a href='/index.php/item-show/597/' class='tekst'>Image for Windows 1.60b</a></td><td  valign="middle" width="20%" align="center" style='font-size:10px;color:#085CAE;' class="tekst">1</td></tr></table><table cellspacing='0' cellpadding='0' width='98%' border='0' align="center"><tr><td height="2"></td></tr><tr><td height="1" bgcolor="#C3D4E7"></td></tr></table>
         


Znacznike <table> sematycznie sluzy do przechowywania danych tabelarycznych, takich jak np. kursy walut, itp. A tutaj jest on uzywany dla JEDNEJ LINIJKI tekstu - dokladnie rzecz biorac, JEDEN link jest zapisany nastepujacym kodem:

Kod:
                                                          <table cellspacing='0' cellpadding='0' width='100%' border='0'><tr><td width="60%" class='odsep2'><img src="/templates/Pobieralnia/source/images/kolo.gif"> <a href='/index.php/item-show/598/' class='tekst'>Serial Monitor 4.07</a></td><td  valign="middle" width="20%" align="center" style='font-size:10px;color:#085CAE;' class="tekst">2</td></tr></table><table cellspacing='0' cellpadding='0' width='98%' border='0' align="center"><tr><td height="2"></td></tr><tr><td height="1" bgcolor="#C3D4E7"></td></tr></table>


czy to nie jest mala przesada?? koszmar. A mozna to zrobic DWOMA tagami.
Poza tym -
Kod:

<td  valign="middle" width="20%" align="center" style='font-size:10px;color:#085CAE;' class="tekst">2</td>


TYLE kodu, zeby wypisac jedna mala "2" ???? no bez zartow. I w dodatku - po cholere deklaracja wartosci html (valign itd), razem z css inline (style=...), a potem jeszcze klasa?? nie mozna bylo tego wrzucic do klasy? echh...

Wystarczy chyba. Jak mowie, fajna tematyka, fajny lay, ale kod to porazka, co chyba kazdy co cokolwiek potrafi, widzi.

Proponuje zainteresowac sie trescia strony www.osiolki.net (chwilowo sa jakies problemy), oraz chocby z krotkim artykulem - http://www.webinside.pl/webstandards/publicystyka/215

Pozdrawiam
Descartes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bubak
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 1:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A//www.pobieralnia.pl/ wiekszosc bledow to
Cytat:
required attribute "ALT" not specified.
to nic strasznego ale te tabelki Rolling Eyes futrzak postaraj sie Mr. Green
Cytat:
<!--------------------- KONIEC TOPA ------------------------>
chyba topu Razz ale ogolnie nie jest zle 4+/6 Cool
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Descartes
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 1:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 35

no, altow to bylo wiele - ale jest tez sporo innych bledow, jak niezamkniete pogrubenia, komorki i sporo innych.
Poza tym, semantycznie tag img oznacza jakis obraz - obiekt - o waznym znaczeniu w tresci dokumentu. Obrazki tla powinny byc umieszcane jako background, a nie jako image.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
futrzak
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 7:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

dzieki o wszelkie uwagi dajcie jeszcze jak macie,
to przesle je promiscie zeby to poprawil
Pozdro
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Descartes
PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 7:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 35

niech poczyta o layach na div, i accesibility. Ta strona porzadnie zrobiona bedzie zabierac z 10x mniej miejsca. Ale jakos watpie, zeby Twoj programista potrafil to zrobic porzadnie. Pewnie stwierdzi, ze tabelki sa cool, i ma gdzies rozwijanie swoich umiejetnosci:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
futrzak
PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 3:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

Descartes napisał:
niech poczyta o layach na div, i accesibility. Ta strona porzadnie zrobiona bedzie zabierac z 10x mniej miejsca. Ale jakos watpie, zeby Twoj programista potrafil to zrobic porzadnie. Pewnie stwierdzi, ze tabelki sa cool, i ma gdzies rozwijanie swoich umiejetnosci:)


a znasz jakiegos dobrego programisty ktory by umial to naprawic w sposob szybki i dokładny zarazem?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny Strona 1 z 2

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group