Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
 [PROBLEM] Początkujący szuka pomocy :P « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Johnny17
PostWysłany: Pon Lut 07, 2005 4:55 pm    Temat postu: [PROBLEM] Początkujący szuka pomocy :P Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

wiem wiem to śmieszne..
Ale dopiero zaczynam swoją przygode z tworzeniem stron internetowych Razz
No dobra do rzeczy -_- to będzie upokarzające Razz
a więc... mam stronke na dysku chce ją umieścić w sieci mam juz adres allias !! co dalej !! jak ją tam wysłać !!

ps. Darujcie sobie głupie uśmieszki Razz mam dopiero 15 lat -_- a neta mam od początku wakacji !!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tares
PostWysłany: Pon Lut 07, 2005 6:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 11 Paź 2003
Posty: 378
Skąd: Świecie

tu nie chodzi o wiek, tez mam 15 lat tylko o to jak długo sie w temacie siedzi.. ale do rzeczy.. zeby wrzucic stronke do neta musisz sobie załozyc konto www (na początek darmowe) adresy do stron z kontami mozesz znalesc na forum glt w dziale Hosting, WWW, Domeny. Zakładasz konto ( o tym jak to zrobic powinno byc napisane na stronie www, ktora owe konto oferuje...) i wrzucasz na nie pliki.. (przez ftp czy z pozycji przeglądarki - zalezy od konta)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Johnny17
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 7:44 am    Temat postu: ok ok Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

fajnie fajnie thx za pomoc ale teraz mam 2 problem Razz
mam Total Commandera biore klikam nowe połączenie ftp wpisuje dane
i takie tam hasła pierdoły ..
Biere połącz i błąd Razz a dokładnie wywołanie połączenia nie powiodło się
-_- nie wiem moze cos zle wpisałem ale wątpie []
mam wątpliwości co do nazwy hosta Razz
właśnie co mam tam wpicac <lol2> ja wpisałem ftp.republika.pl

ps. nie śmiejcie sie -_-
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tares
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 11 Paź 2003
Posty: 378
Skąd: Świecie

no co ty nikt sie nie będzie śmiał, ale dokładnie to nie wiem o co ci chodzi, moze zadam troche głupie pytanie... ale czy napewno załozyłes konto na republice ;>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Johnny17
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 1:18 pm    Temat postu: !! Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

taa..
jasne ze założyłem to bylo 1 rzecz jaką zrobiłem ale teraz..
Dokładnie chodzi mi o to ze.. Mam Total Comander pewinie wiecie o co chodzi, i tam biore połączenie ftp tak jak w poradniku od dj. Bogsa czy coś.. a więc biore to nowe połączenie i tam wpisuje dane
użytkownik takie tam pierdomety
i pozniej mam probblem co wpisać nazwe hosta Neutral ciekawe co to i z czym to sie jje !! no ale wpisałem ftp.republika.pl .. no i .. nie dziabie biere połącz a tam błąd a dokłądnie wywołanie połączenia nie udało się czy co nie chcem mi siem tera sprawdzać .. taa ... Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dj.Bugs
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 1:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

W nazwie hosta musisz wpisac nazwe serwera ftp, powinienes dostac to w mailu potwierdzajacym
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
MC
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 15 Lut 2004
Posty: 320

jak masz na republice. to włącz internet explorer i wpisz
ftp://nazwakonta@ftp.republika.pl/ Tam gdzie jest nazwa konta wpisz nazwe swojego konta www i wtedy wyskoczy ci okienko po lewej stronie wpiszesz hasło i sie zalogujesz. Tam kopiujesz pliki tak jak w windowsie.


A co ja sie bede rozpisywał sam zobacz: http://republika.onet.pl/1,607,4,pomoc.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Slayer
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 4:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 14 Gru 2002
Posty: 1234
Skąd: From the shadow Samopoczucie: Twisted Fan: Within Temptation Love: Chwilowo wolne Motto: format c:

Zawsze możesz skorzystac z programu który oferuje republika w trybie online.
_________________
[IMG]http://www.unobux.com/b/?s=1&u=slyadver[/IMG]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Johnny17
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 4:49 pm    Temat postu: THX !! Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

dzienks za pomoc !!
bardzo mi pomogliście jestem wam bardzo wdzięczny Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dj.Bugs
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 4:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

No to jak juz zrobiles to pochwal sie ta swojaj strona.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Johnny17
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 5:52 pm    Temat postu: ehz.. Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

a więc tak...
Ta strona jest dla picu ubzduraliśmy sobie z kolegami jakieś stowarzyszenie i ja dla jazdy zrobiłem taką stronke zeby więcej śmiechu było Razz Więc sami oceńcie czy chcece to zobaczyć
(nie radze to moja pierwsza strona Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dj.Bugs
PostWysłany: Wto Lut 08, 2005 8:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

no tak, ale daj adres Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Johnny17
PostWysłany: Sob Lut 12, 2005 9:10 am    Temat postu: dam wam jak mi jeszcze raz pomożecie.. Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

na początku chciałbym zaznaczyć jeszcze raz ze dopiero zaczynam bawić się w te klocki i jestem zupełnie początkujący Razz

a więc.. napiszcie mi co mam napisac zeby zrobic link który przekieruje mnie na zupełnie inną strone .. Razz
po prost napiszcie mi to Razz z góry thx ... Później dam wam adres --__--
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dj.Bugs
PostWysłany: Sob Lut 12, 2005 9:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

Jesli chodzi Ci o to co masz wpisac w kodzie html, to prosze:
Cytat:
<a href="http://adres strony" target="_blank">nazwa strony</a>

w tym:
Cytat:
target="_blank"

odpowiada za otworzenie w nowym oknie

P.S
Wiemy ze jestes poczatkujacy, mowisz to juz ze 100 raz, ale radze przeczytac jakis kurs html, bo pytasz o naprawde zbyt podstawowe rzeczy!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Johnny17
PostWysłany: Sob Lut 12, 2005 9:50 am    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

Bajt
Bajt


Dołączył: 07 Lut 2005
Posty: 8

przeczytam i thx
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny Strona 1 z 2

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group