Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [ALIAS] ERROR: The requested URL could not be retrieved « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
re_set
PostWysłany: Nie Sty 16, 2005 1:13 pm    Temat postu: [ALIAS] ERROR: The requested URL could not be retrieved Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 25
Skąd: Toruń

Mam następujący problem:
gdy wpisuje adres mojego aliasu http://re_set.glt.pl/ zamiast strony http://www.viilo.torun.pl/~re_set/
pokazuje się coś takiego:
Cytat:

ERROR
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://re_set.glt.pl:80/

The following error was encountered:

* Invalid URL

Some aspect of the requested URL is incorrect. Possible problems:

* Missing or incorrect access protocol (should be `http://'' or similar)
* Missing hostname
* Illegal double-escape in the URL-Path
* Illegal character in hostname; underscores are not allowed

Your cache administrator is webmaster.
Generated Sun, 16 Jan 2005 12:59:07 GMT by serwer.local.pl (squid/2.5.STABLE5)

sami zobaczcie http://re_set.glt.pl/.
Proszę o pomoc
_________________
Karol Ossowski <re_set na o2.pl>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
arturo182
PostWysłany: Nie Sty 16, 2005 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

U mnie działa, ale ja mam Operę, wydaje mi się że w adresie strony w nie powinno być _ bo IE to bierze jako błąd.
_________________
[img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
re_set
PostWysłany: Nie Sty 16, 2005 6:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 25
Skąd: Toruń

Zdaje się, że wina leży po stronie systemu operacyjnego...

Z tego co się dowiedziałem od znajomych co mają Windowsy to u nich działa nawet na IE.
Ja za to mam Aurox Linux 10 i u mnie wyskakuje ten błąd na każdej przeglądarce (Mozilli,
Firebirdzie, Operze, Konquerorze, a nawet w linksie).

Ktoś wie jak to naprawić?
_________________
Karol Ossowski <re_set na o2.pl>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
futrzak
PostWysłany: Pon Sty 17, 2005 12:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 03 Lip 2003
Posty: 549
Skąd: pobieralnia.pl

zerknijcie tutaj
Kod:
http://glt.pl/forum/viewtopic.php?t=4837


po co ciagle nowe tematy pisac diabel
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
re_set
PostWysłany: Pon Sty 17, 2005 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 25
Skąd: Toruń

futrzak napisał:
zerknijcie tutaj
Kod:
http://glt.pl/forum/viewtopic.php?t=4837



No cóż, problem nie dotyczy postu na którego się powolujesz Confused. Jeszcze raz powtarzam, że moim znajomym wszystko działa tylko mi wyskakują jakeś błędy.

futrzak napisał:

po co ciagle nowe tematy pisac diabel


Przeszukiwałem forum przed napisaniem nowego tematu i nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc Wink.

Wracając do tematu:
Mysle, że może być też jeszcze jedna opcja... Domyślna brama sieciowa, przez którą przechodze łącząc
się z inetem może nie akceptować znaczku "_" w żądanej domenie. Co o tym myślicie?
Nie znam się na tym więc mogę tylko gdybać.

pozdrawiam,
_________________
Karol Ossowski <re_set na o2.pl>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
re_set
PostWysłany: Nie Sty 30, 2005 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 16 Sty 2005
Posty: 25
Skąd: Toruń

A jednak miałem racje Very Happy. Problem wcale nie generuje mój system operacyjny ale
serwer:
Zdecydowałem się napisać do adminstratora sieci i okazało się, że podkreślniki są wogóle poza standradem nazywania domen, więc nikomu nie radze wymyślania takich adresów swoich stron. Poprostu ktoś otworzy stronke normalnie, a ktoś inny nie... Ale, jak mawia admin mojej sieci: i to da się to obejść Very Happy.
_________________
Karol Ossowski <re_set na o2.pl>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
arturo182
PostWysłany: Nie Sty 30, 2005 6:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

[quote]U mnie działa, ale ja mam Operę, wydaje mi się że w adresie strony w nie powinno być _ bo IE to bierze jako błąd.[/quote]

Więc, to ja miałem rację, ty napisałes to samo, ale później Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group