Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Jak poradzić sobie z [b]rozdzielczością[/b]? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
nowus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Jak poradzić sobie z [b]rozdzielczością[/b]? Odpowiedz z cytatem

Gość




Mam pytanie. Mam swoją stronę a rozdzielczośc mojego ekranu wynosi
1024 / 768 . U mnie strona wygląda spoko ale u innych wygląda byle jak . Nie wiem czy ma coś to do rzeczy ale mam monitor 17 calowy. Jak sobie poradzić z ty m problemem?
Powrót do góry
Dylas
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 625

Mozna, mozna . Bo ja bym naprzyklad zrobil taka stronke ktora byla by w tabelce i ja wysrodkowac. Wtedy po bokach tej tabelki zrobic jakies fajne pasujace tlo czy kolor i tez jest fajno Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Klatus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odp... Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 1063
Skąd: mateuszek.blog.pl Słucham: Myslovitz... Kocham: Życie

Musisz zmienic rozdzielczosc i zmienic strone! Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
YOU
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 294
Skąd: z Polski

Slayer ja rozumiem ze mozna miec dobry sprzet ale bez przesady jak w 1280*1024 tyle to mi ledwo 15' monitor wytrzymuje, idzie ale tyklo na 60 MHz..........
no ok skrypt ktory zmienia no ale to jest 2 razy wiecej roboty a jak ktos oglada jeszcze neta na 640*480 to robisz jeszcze raz tyle, czyli 3 razy wiecej roboty???? Jesu nie da sie jakos inaczej..........
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Slayer
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 14 Gru 2002
Posty: 1234
Skąd: From the shadow Samopoczucie: Twisted Fan: Within Temptation Love: Chwilowo wolne Motto: format c:

Znam ten ból... swoją pierwszą stronę zrobiłem w 1280 / 1024 na 17 cal.


Pozdrawiam

Slayer
_________________
[IMG]http://www.unobux.com/b/?s=1&u=slyadver[/IMG]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dylas
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 625

Patt napisał:
Dylas napisał:
umiesc na stronie taki scrypt ktiry bedzie informowal uzytkownika jakiej rozdzielczosci urzywa a jakiej powinien urzywac
to jest do zrobienia........

lepszym rozwiazaniem jest zrobic skrypt (lub pobrac gotowy), ktory bedzie wlaczac inna strone jesli internauta bedzie kozystac z rozdzielczosci 1024x768 a inna jak 800x600...


tez dobre tylko troche wiecej roboty Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Patt
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 11 Lis 2002
Posty: 75

Dylas napisał:
umiesc na stronie taki scrypt ktiry bedzie informowal uzytkownika jakiej rozdzielczosci urzywa a jakiej powinien urzywac
to jest do zrobienia........

lepszym rozwiazaniem jest zrobic skrypt (lub pobrac gotowy), ktory bedzie wlaczac inna strone jesli internauta bedzie kozystac z rozdzielczosci 1024x768 a inna jak 800x600...
_________________
LINUX
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dylas
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 625

umiesc na stronie taki scrypt ktiry bedzie informowal uzytkownika jakiej rozdzielczosci urzywa a jakiej powinien urzywac
to jest do zrobienia........
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

Pewnie swoja strone zrobiles pod rozdzielczosc 1024x768 podczas gdy wiekszosc internautow oglada strony jeszcze w rozdzielczosci 800x600. Chyba oto chodzi...
_________________
Radh


Ostatnio zmieniony przez Radh dnia Nie Mar 02, 2003 9:37 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Klatus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odp... Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 1063
Skąd: mateuszek.blog.pl Słucham: Myslovitz... Kocham: Życie

Widziałem takie strony i blogi, np. mój kolega tak kiedyś zrobił na blogu! diabel
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group