Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 kłopot z iso « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: kłopot z iso Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

Mam kłopot z nagraniem ściągniętego linux'a w ISO
czy ktoś wie czym to mozna nagrać??????????????? Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

to to ja wiem.
on poprostu nie zna tego formatu iso.
jest dla nero nieznany.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

Obraz plyty w nero najprosciej mozesz zrobic: wybierajac z menu "plik" nastepujaca opcje: "nagraj plik obrazu" a po jej wybraniu musisz juz tylko wskazac plik ktory chcesz wypalic na plycie i po klopocie.
Powodzenia!Smile
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabajt
Terabajt





Jak uruchamiasz nero i włacza się wizard. wybierasz stworz nowa plyte, pozniej inny formaty cD i pozniej CD z pliku obrazu. Wtedy zakoncz i nero uruchomi explporacje gdzie wskazesz swoj plik iso. I to na pewno u mnie dziala i dzialalo!!! (iso jest na pewno obslugiwane)
Powrót do góry
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

wszystko pięknie ściagnełem to pod windowsa ale nadal program nie widzą tego jako obraz płyty
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

a czytales pomoc? ftp://ftp.task.gda.pl/pub/linux/Mandrake/iso/README moze pomoze?
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

mam ściągnięte 2 płyty linuxa jedna to Mandrake90-cd1-inst.i586[1]
ze strony głównej
ftp://ftp.task.gda.pl/pub/linux/Mandrake/iso/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

Mateusz napisał:
ja ściągnełem iso linux'a ale nero i winoncd nie czytaja tego formatu iso Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

zawsze sa dwa pliki jeden jako *.bin a drugi jako *.cue czy jakos tak masz oba te pliki?
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

jarosek napisał:
Właśnie niedawno wypalałem linuxa, tez mi sie coś waliło z tym, 2 płytki się wywaliły, a okazało się że jeden z iso był żle zciągniety. A tak w ogóle to w nero jest opcja: utworz dysk z obrazu (iso, img). Wiec jak pliki są dobre to nie wie w czym problem


ja ściągnełem iso linux'a ale nero i winoncd nie czytaja tego formatu iso Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

słyszałem że ta się nagrać easy cd creator'em
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jarosek
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 20
Skąd: Łódź

Właśnie niedawno wypalałem linuxa, tez mi sie coś waliło z tym, 2 płytki się wywaliły, a okazało się że jeden z iso był żle zciągniety. A tak w ogóle to w nero jest opcja: utworz dysk z obrazu (iso, img). Wiec jak pliki są dobre to nie wie w czym problem
_________________
Nadal wakacje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gość
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 26 Sty 2003
Posty: 444
Skąd: z Internetu

Jak nagrwałem kiedys iso LINUXA Smile (czy to moze był winows Razz, dobrze juz nie pamietam) to uzywałem Nero 5.5
_________________
www.NaMedal.PL - twoja.nazwa.NaMedal.PL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabajt
Terabajt





nero i winoncd 5
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 26 Sty 2003
Posty: 444
Skąd: z Internetu

A jakim programem prubujesz nagrac LINUXA??
_________________
www.NaMedal.PL - twoja.nazwa.NaMedal.PL
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Mateusz
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 87

czy ktoś wie jak to trzeba zrobić w dosie?? Question Question Question Question Idea Question
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group