Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 [SKRYPT] Usunięcie reklamy na lycos « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Insekt
PostWysłany: Sob Sty 01, 2005 8:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 28 Cze 2003
Posty: 141
Skąd: Gdańsk

Tak se poczytalem te stronke autora i uświadomilem sobie ze mozna tez inaczej
Kod:
<embed width=0 height=0></embed>
<noembed>

Dajemy do jednego pliku txt [em.txt], a resztę skryptu do drugiego [sc.txt] i robimy dalej tak:
Kod:
<body>
<? include 'sc.txt'; ?>
Treść strony
Treść strony
Treść strony
<? include 'em.txt'; ?>

Teraz powinno wszystko działać ;P
Oczywiście to tylko teoria bo jeszcze tego nie przetestowałem ;D
_________________
insekt4@o2.pl <^> GG: 4028324 <^> www.warcry.glt.pl <^>
--> www.warcry.forum.glt.pl <--
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Ethel
PostWysłany: Czw Sty 06, 2005 1:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 31 Gru 2003
Posty: 25
Skąd: Knurów

Niestety twój pomysł nie wypali, ponieważ include działa następująco:
Wyświetl wynik skryptu do którego prowadzi podana ścieżka.
Dla mniej kumatych: skrypt zostanie wykonany po stronie servera na którym znajduje sie plik ze skryptem, czyli usunie reklamy na serverze na którym będą pliki ze skryptem, a wynik czyli nic zostaną wyświetlone na twojej stronie.
Jest jeszcze opcja wyboru funkcji require, działa ona podobnie do include tyle że:
Wklej żródło pliku w miejsce linijki require'adres/plik.txt'; a następne wykonaj skrypt.
Dla mniej kumatych: w miejsce requira zostanie wklejony skrypt i dalej bedzie sie odbywalo wszystko tak jakbyś normalnie wpisał kod żródłowy a nie requira, czyli reklamy usunełby się Smile, tylko jest jeden problem, próbowałem to zastosować ... i ... nie działa Razz, wywala jakiś błąd że nie może zarequirować pliku, podejrzewam że plik musi znajdować sie na tym samym serverze Razz
_________________
Abandon all hopes.
..::NIGHTWISH::.. -=BEHEMOTH=-
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sokaq
PostWysłany: Pon Sty 17, 2005 12:56 pm    Temat postu: u mnie zadzialalo elegencko ...... Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 20 Cze 2004
Posty: 20
Skąd: Małopolska

u mnie zadzialalo elegancko, z tym ze pliki ze skryptem umiescilem na tym samym serwerze - efekt pozytywny, ale niestety musailem zrezygnowac z tego jednak, poniewaz gdy podpiolem juz pod domene GLT to lipa Sad nie wczytuje

! pozdrawiam !
_________________
www.bushi.net.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Revan
PostWysłany: Nie Sty 23, 2005 10:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 26 Mar 2004
Posty: 170

mozna sobie napisac funkcje ktora ma w sobie otwieranie tych plikow, zapisywanie ich linijek do tablicy i wyswietla je Razz (bedzie to w porownaniu do include i require szybsze, duzo szybsze :Razz )
no ale po co sobie komplikowac zycie Mr. Green
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jassu89
PostWysłany: Wto Maj 10, 2005 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 10 Maj 2005
Posty: 3

A gdzie to wpisać żeby na phpbb nie było reklam bo tam nie ma ani Head ani BODY
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
bubak
PostWysłany: Sro Maj 11, 2005 7:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

nie probuj usuwac reklam bo ci konto usuna znajdz lepiej inny serwerek bo lycos to ostatni chlam jaki mozna wygbrac.... Mr. Green tu gdzies jest lista z darmowym hostingiem zapoznaj sie z nia i wybierz sobie jakis Very Happy
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
eltrial
PostWysłany: Pią Sie 05, 2005 7:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 05 Sie 2005
Posty: 44

taka lista jest na phpbb2.pl (o ile dobrze pamietam). pozatym jezeli chcialbys zalozyc konto na lycosie to lepiej tego nie rob. a z reklamami to nie chodzi o to ze usuna, bo nie sadze zeby im sie chcialo tyle przegladac stron (chyba ze maja skrypty do wyszukiwania tagow, danego ciagu znakow) ale o to ze co chwile wypuszczaja nowe metody reklamowe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
freeqglt
PostWysłany: Pon Paź 24, 2005 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 24 Paź 2005
Posty: 1

Aby pozbyć się reklam na forum (umieszczanych automatycznie przez serwery Lycos), skorzystamy ze sposobu przedstawionego w artykule Obejście reklamy na lycos.co.uk. Musimy więc do pliku overall_header.tpl (na koniec) wkleić kod usuwania reklamy z lewej, a do overall_footer.tpl wkleić (na koniec, wcześniej usunąć </html> kod usuwania reklamy z góry... analogicznie należy postępować dla plików simple_header.tpl i simple_footer.tpl. Wspomniane pliki znajdują się w katalogu forum/templates/subSilver, oraz można je pobrać z tąd:

Pliki overall_header.tpl, overall_footer.tpl, simple_header.tpl, simple_footer.tpl page_footer.tpl, oraz page_header.tpl (dwa ostanie z katalogu admin) zmodyfikowane tak aby usuwały reklamy na forum phpBB umieszczonym na serwerze Lycos'u.
Uwaga! Pamietaj aby po wgraniu plików na serwer odświeżyć stronę w przeglądarce (F5), aby zaczął działać skrypt usuwania reklam na forum.

subsilver.zip [12,5 kb] - pliki do stylu subSilver (domyślnego) z dodatkowo wgranym mod'em usuwającym błąd Internal Server Error wykonane przez Moan'a
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Descartes
PostWysłany: Pon Paź 24, 2005 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 35

sprawa jest prosta - masz konto za darmo, to pozwol im zarabiac na reklamach. Jezeli nie chcesz reklam, zaloz konto gdzie indziej. Okradanie kogos nie jest dobrym poczatkiem aktywnosci na rynku uslug internetowych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Paffcio
PostWysłany: Sro Gru 07, 2005 2:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 05 Gru 2005
Posty: 24

A ja mam najlepszy sposób!


1. Załóż konto na Lycosie.
2. Załóż na nim bazę danych.
3. Zapisz sobie jej dane.
4. Wyślij JPortala na Friko.pl albo Za.pl.

-0- Tam będzie bez reklam Razz


/' niedługo tak zrobię i będzie stronka o Koronie Kielce'/

PS. Jej adres to: www.koronakielce.za.pl.


POZDR> Razz <TO MÓJ PIERWSZY POST NA TYM FORUM Razz>
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Miau
PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 12:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 09 Gru 2005
Posty: 6

a mozecie to jakos w skrocie napisac, bo nie wiem co i w ktorym pliku mam dopisac??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bubak
PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

a poczytaj sobie co pisali ludzie w tym temacie Wink
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
beno
PostWysłany: Pią Gru 30, 2005 8:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 504
Skąd: Mrągowo

Miau napisał:
a mozecie to jakos w skrocie napisac, bo nie wiem co i w ktorym pliku mam dopisac??


hehe, w 1 poście masz prawie wszystko... reszta to uzupełnienia...
_________________
www.beno.glt.pl - projektowanie www.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
sarna
PostWysłany: Czw Sty 05, 2006 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 05 Sty 2006
Posty: 1

Po co wam te wszytstkie skrypty!!!???!!!
Najlepszym rozwiązaniem jest alias www.xt.pl i po kłopocie! Nie usuna wam konta a wszytsko jest ok i bez reklam!!!

P.S.
Dzięki za porade!!! diabel diabel diabel Mr. Green
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
beno
PostWysłany: Czw Sty 05, 2006 2:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 504
Skąd: Mrągowo

Zmiana aliasu raczej nie działa :>
_________________
www.beno.glt.pl - projektowanie www.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny Strona 2 z 4

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group