Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 XP a sieć « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Wodorek
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: XP a sieć Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 06 Lip 2002
Posty: 23
Skąd: Kępno

Bardzo często mówi się że nieda się prawidłowo skonfigurować sieci w której serwer chodzi na windowsie 98se a klient na XP. Jednak nam udało się stworzyć sieć LAN w bloku gdzie serwer ma 98se , dwuch klientów ma też 98se a ostatni komp chodzi na XP. Po zainstalowaniu sieci pod XP( robi to automatycznie podczas instalowania systemu) nie trzeba nic już robić. Tak przynajmniej było w naszym przypadku. Dla informacji wszystkie kompy mają takie same sieciuwki typu PlugandPlay. Jednak czasami nie wykrywa sieci , to w tedy trzeba usunąć wszystkie protokoły i zainstalować je na nowo (tylko komp z XP). Po zakończeniu instalacji sieci , XP twoży dyskietke której zawartość trzeba zainstalować na serwerze. Ja tej ostatniej czynności nie zrobiłem a sieć i tak chodzi prawidłowo (i to jest ciekawe). Jest to sieć o przepustowości 100MB.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
djstrong
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 30 Lip 2002
Posty: 17
Skąd: Jastrzębie Zdrój

Oczywiście, że się da zrobić sieć pomiędzy XP a 9x, NT
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wodorek
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: odpowiedź Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 06 Lip 2002
Posty: 23
Skąd: Kępno

gdy ja robiłem sieć to wszyscy mi mówili że się nie da. I jak widać mylili się.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
YOU
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 294
Skąd: z Polski

No popatrz ja mam server na 98se i dwa,trzy, owlasnie 4 kompy na Xp wszystko dziala
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
siec
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gość




moja sieć troszeczke się ostatnio zmieniła. Serwer pracuje na 98se , 1komp na XP , drugi na Windows 98 a mój na Linux Mandrake i wszystko działa bez problemu.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group