Autor |
Wiadomość
|
Glamdring |
Wysłany: Czw Cze 01, 2006 6:52 pm Temat postu: [UWAGA] Rozprzestrzenianie WIRUSów |
|
|
Bit

|
1 Czerwca o godzinie ok 20:00 uzytkownik GG (nie podał danych w GG:/)
o numerze 3410591 wysyłał linki do strony w której znajduje się szkodliwe oprogramowanie. Chciałem zawiadomić Administratorów o adresie tej strony i prosić wyciągnięcie konsekwencji z takiego poczynania (szkodliwego dla GLT.PL z powodu kojarzenia końcówki adresu glt.pl z niebezpieczną zawartoscią) .
Adres Strony: PROSZE NIE URUCHAMIAC
www.szkolnyalbum.glt.pl/?szkola=21699
Poinformowałem go o zamiarze wysłania tej wiadomości więc mógł zdążyć zmienić zawartość tej strony, proszę jednak o sprawdzenie czy byly dokonywane jakies zmiany po godzinie 20:00.
Z poważaniem Glamring. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
noname |
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 12:19 pm Temat postu: |
|
|
 Megabajt

|
ja dostalem kiedys wiadomosc ze znalazl moja fotke na forka.pl i zebym zlukal jego fotke i dal jakiegos linka ale nie wszedlem bo ktos mi powiedzial ze tam jest wirus. Nie polecam klikac w linki od nieznajomych!! _________________ Pozdro |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Glamdring |
Wysłany: Pią Cze 02, 2006 12:59 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
Tyle że powinno sie skasować taka strone odrazu |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arturo182 |
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 7:50 am Temat postu: |
|
|
 @Administrator

|
Tak wogóle kto jest na tyle nienormalny by klikac w linki, które wysyła numer GG który pierwszy raz widzimy na oczy? _________________ [img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
beno |
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 12:04 pm Temat postu: |
|
|
 Gigabit

|
Ja mogę klikać kiedy chcę: NOD32, Kerio i Firefox z najnowszymi aktualizacjami  _________________ www.beno.glt.pl - projektowanie www. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Glamdring |
Wysłany: Sob Cze 03, 2006 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Bit

|
No chyba że ma się farta i właśnie poznało się osobe o takim samym Imieniu która miała sie odezwać :/ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
enerizer |
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 4:13 pm Temat postu: spoko |
|
|
Bit

|
Nikt nie klika w linki w wiadomościach od nieznajomych... ale spotkałem się z takim przypadkiem że mój kolega miał jakiegoś wira i automatycznie jego gg
rozsyłało link do ludzi których miał w kontaktach... więc jeśli ktoś napisze np coś takiego jak do mnie.. coś o Polsce i link... ja kliknąłem bo to od kolegi to mi sie komp wyłączył i format musiał iść :/ Więc podam wam mój sposób na uniknięcie takich przypadków. Najlepiej zapytać kolegi co to jest.. jeśli sensownie odpisze to można wchodzić jeżeli nie albo odpisze ale jakieś bzdety albo powtórzy to samo to napisaliśmy to znaczy ze wir może ma jakiegoś gg bota oczywiście to mało prawdopodobne ale może się tak zdarzyć. Słyszałem również że klikając bezpośrednio na link jest większe prawdopodobieństwo na zarażenie komputera niż wklejając link do przeglądarki.. jednak najlepiej wcale nie wchodzić... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|