Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [php][mysql] News automatycznie dodawany « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
kingpc
PostWysłany: Czw Cze 29, 2006 9:17 am    Temat postu: [php][mysql] News automatycznie dodawany Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 02 Maj 2006
Posty: 36

Mam pytanie czy w jportalu lub w jakimś skrypcie można ustalić aby news był automatycznie dodawany. Np. ustawiamy że dnia 1.07.2006 r. ma pjawić się news o jakieś tam treści... Jest taka możliwość?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Guest
PostWysłany: Czw Cze 29, 2006 4:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 27 Mar 2004
Posty: 204
Skąd: Chorzów

jezeli chodzi ci o napisanie skryptu to jest taka mozliwosc ale np w jportalu nie ma takiej opcji ;]
_________________
masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl

status: normal user
gg: 1375687
email: guescik@op.pl
cms: GUEST CMS 3.0
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
arturo182
PostWysłany: Pią Cze 30, 2006 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

A ja się zastanawiam jak napisać taki skrypt. Bo jeżeli mam już ten plik z dodaniem newsa na serwerze to on zostanie wykonany gdy na niego weję. A jeżeli nie wejdę to sam się nie wykona, moża oczywiście zrobić że jeśli czas wejścia jest większy od czasu dodania to dodaj, ale to może być różnica kilku godzin. Więc nie wiem jak to zrobić, Guest jeśli potrafisz mi to wytłumaczyć to chętnie posłucham, bo zawsze mnie zastanawiało jak zrobić coś o danej godzinie, ale żeby nikt nie musisł wchdozić na skrypt (wiesz co mam na myśli: wchodzisz->on się wykonuje) Smile
_________________
[img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Guest
PostWysłany: Pią Cze 30, 2006 10:43 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 27 Mar 2004
Posty: 204
Skąd: Chorzów

wiem co masz na mysli... i nie mam pojecia jak zrobnic zeby sie sam wykonywal, jednak jezeli skrypt mialby byc do jakiegos serwisu to przeciez moze sie wykonac przy wejsciu pierwszej osoby, tyle ze nie ma pewnosci ze bedzie on dodany konkretnego dnia (mozna zrobic reczne dodanie daty przez skrypt zeby pisala ta ustalona)
_________________
masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl

status: normal user
gg: 1375687
email: guescik@op.pl
cms: GUEST CMS 3.0
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
arturo182
PostWysłany: Pią Cze 30, 2006 11:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

No właśnie, a jeśli np news ma się dodać 1 lipca, a nikt nie wejdzie pzrez tydzień, to news pojawi się dopiero 7 lipca, można zrobić żeby pisało, ze był dodany 1 lipca, ale i tak np. 3 go tam nie bedzie (to znaczy będzie, bo jak ktoś wejdzie to się pojawi, ale teoretycznie go nie będzie).
Dlatego pytałem się czy znasz sposób aby ten news pojawił się tam 1 lipca niezałeżnie od tego czy ktoś wejdzie, ale widze że też nie wiesz Wink
_________________
[img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gruby1991
PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 21

Ja wiem i powiem.. Stronka www.free4web.pl na tej stronce są narzędia pomocnicze dla webmastrów tam jest takie coś własnie do newsów w jakim dniu ma być dodany itp. Bez końieczności wchodzeńia jakiegoś tam zapraszam na www.free4web.pl
_________________
Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Guest
PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 8:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabajt
Megabajt


Dołączył: 27 Mar 2004
Posty: 204
Skąd: Chorzów

Gruby1991 my mowimy o napisaniu wlasnego skryptu ;] pozatym ja nie przepadam i nie uzywam darmowych komponentow ;]
_________________
masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl

status: normal user
gg: 1375687
email: guescik@op.pl
cms: GUEST CMS 3.0
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gruby1991
PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 4:33 pm    Temat postu: Ostrooo Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 21

No to wymyślcie haha. Ja nigdy tego nie wymysle i wy tez nie i po to sa takie komponenty Laughing
_________________
Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
arturo182
PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 5:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

Zawsze można napisać program który o danej godzienie wykona skrypt. Ale to trzeba by miec włączony wtedy komp.
_________________
[img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Gruby1991
PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 30 Cze 2006
Posty: 21

Arturo ma racje. Tylko ze miec ciągle włączonego kompa to też troszsku mija sie z celem. Rolling Eyes
_________________
Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
radex
PostWysłany: Sob Lip 08, 2006 10:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 25 Cze 2006
Posty: 28

Arturo napisał:
Zawsze można napisać program który o danej godzienie wykona skrypt. Ale to trzeba by miec włączony wtedy komp.


Niekoniecznie. Wystarcy Cron Jobs na serwerze. A jeśli go nie ma można użyć corna ze strony webcron.org
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
bubak
PostWysłany: Sob Lip 08, 2006 7:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

dokladnie tak przez crona mozna to zrobic Smile modyfikujac odpowiednio plik .htaccess na serwerze

tu mozna poszukac czegos wiecej bo ja sie na tym nie znam Razz http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial_s&hl=pl&q=cron&lr=lang_pl&btnG=Szukaj+w+Google
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group