Autor |
Wiadomość
|
kingpc |
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 9:17 am Temat postu: [php][mysql] News automatycznie dodawany |
|
|
Kilobajt

|
Mam pytanie czy w jportalu lub w jakimś skrypcie można ustalić aby news był automatycznie dodawany. Np. ustawiamy że dnia 1.07.2006 r. ma pjawić się news o jakieś tam treści... Jest taka możliwość? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Guest |
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 4:58 pm Temat postu: |
|
|
 Megabajt

|
jezeli chodzi ci o napisanie skryptu to jest taka mozliwosc ale np w jportalu nie ma takiej opcji ;] _________________ masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl
status: normal user
gg: 1375687
email: guescik@op.pl
cms: GUEST CMS 3.0 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arturo182 |
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 8:14 am Temat postu: |
|
|
 @Administrator

|
A ja się zastanawiam jak napisać taki skrypt. Bo jeżeli mam już ten plik z dodaniem newsa na serwerze to on zostanie wykonany gdy na niego weję. A jeżeli nie wejdę to sam się nie wykona, moża oczywiście zrobić że jeśli czas wejścia jest większy od czasu dodania to dodaj, ale to może być różnica kilku godzin. Więc nie wiem jak to zrobić, Guest jeśli potrafisz mi to wytłumaczyć to chętnie posłucham, bo zawsze mnie zastanawiało jak zrobić coś o danej godzinie, ale żeby nikt nie musisł wchdozić na skrypt (wiesz co mam na myśli: wchodzisz->on się wykonuje)  _________________ [img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Guest |
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 10:43 am Temat postu: |
|
|
 Megabajt

|
wiem co masz na mysli... i nie mam pojecia jak zrobnic zeby sie sam wykonywal, jednak jezeli skrypt mialby byc do jakiegos serwisu to przeciez moze sie wykonac przy wejsciu pierwszej osoby, tyle ze nie ma pewnosci ze bedzie on dodany konkretnego dnia (mozna zrobic reczne dodanie daty przez skrypt zeby pisala ta ustalona) _________________ masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arturo182 |
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 11:02 am Temat postu: |
|
|
 @Administrator

|
No właśnie, a jeśli np news ma się dodać 1 lipca, a nikt nie wejdzie pzrez tydzień, to news pojawi się dopiero 7 lipca, można zrobić żeby pisało, ze był dodany 1 lipca, ale i tak np. 3 go tam nie bedzie (to znaczy będzie, bo jak ktoś wejdzie to się pojawi, ale teoretycznie go nie będzie).
Dlatego pytałem się czy znasz sposób aby ten news pojawił się tam 1 lipca niezałeżnie od tego czy ktoś wejdzie, ale widze że też nie wiesz  _________________ [img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gruby1991 |
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Kilobit

|
Ja wiem i powiem.. Stronka www.free4web.pl na tej stronce są narzędia pomocnicze dla webmastrów tam jest takie coś własnie do newsów w jakim dniu ma być dodany itp. Bez końieczności wchodzeńia jakiegoś tam zapraszam na www.free4web.pl _________________ Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Guest |
Wysłany: Czw Lip 06, 2006 8:12 pm Temat postu: |
|
|
 Megabajt

|
Gruby1991 my mowimy o napisaniu wlasnego skryptu ;] pozatym ja nie przepadam i nie uzywam darmowych komponentow ;] _________________ masz ochotę na stronę www? - www.guest-cms.pl
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gruby1991 |
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 4:33 pm Temat postu: Ostrooo |
|
|
Kilobit

|
No to wymyślcie haha. Ja nigdy tego nie wymysle i wy tez nie i po to sa takie komponenty  _________________ Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arturo182 |
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 5:57 pm Temat postu: |
|
|
 @Administrator

|
Zawsze można napisać program który o danej godzienie wykona skrypt. Ale to trzeba by miec włączony wtedy komp. _________________ [img]http://forum.webd.pl/sig/sig.php[/img] |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gruby1991 |
Wysłany: Pią Lip 07, 2006 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Kilobit

|
Arturo ma racje. Tylko ze miec ciągle włączonego kompa to też troszsku mija sie z celem.  _________________ Radio Arena Wymiata wszystkie radia www.radioarena.glt.pl |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
radex |
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 10:15 am Temat postu: |
|
|
Kilobit

|
Arturo napisał: |
Zawsze można napisać program który o danej godzienie wykona skrypt. Ale to trzeba by miec włączony wtedy komp. |
Niekoniecznie. Wystarcy Cron Jobs na serwerze. A jeśli go nie ma można użyć corna ze strony webcron.org |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
bubak |
Wysłany: Sob Lip 08, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
 @Administrator

|
|