Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
 Pomocy ! Jak zrobic by było na srodku ?? plizz pomocy!!!! « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Siwik
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Pomocy ! Jak zrobic by było na srodku ?? plizz pomocy!!!! Odpowiedz z cytatem

Gość




Czesc
Co trzeba zrobic by strona w kazdej rozdzielczości byla zawsze na srodku ??? i dobrze wyswietlana !????????????????

Plizzzzzzzzzzzzzzzzz pomocy !

pozdrawiam !
Powrót do góry
Slayer
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 14 Gru 2002
Posty: 1234
Skąd: From the shadow Samopoczucie: Twisted Fan: Within Temptation Love: Chwilowo wolne Motto: format c:

Och nie przesadzajmy z ta skromnąscią, wkońcu jesteś adminem Smile

Slayer
_________________
[IMG]http://www.unobux.com/b/?s=1&u=slyadver[/IMG]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

Slayer napisał:
Klatus to jest zbyt monotonne proponuje sposób który sam wykorzystałem czyli utworzenie tabeli o rozmiarze 750 pixeli i ustawieniu jej na środku, wtedy strona wygląda dobrze zarówno w rozdzielczosci 800 na 600 jak i 1600 na 1200

Slayer

dokladnie to chyba poki co jest najlepsze rozwiazanie i najlatwiejsze w wykonaniu a zarazem i najskuteczniejsze moim skromnym zdaniem.
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Klatus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 1063
Skąd: mateuszek.blog.pl Słucham: Myslovitz... Kocham: Życie

Błąd, już zeszli z tematu!!!
karabin
_________________
razem iść pod wiatr...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Klatus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odp... Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 1063
Skąd: mateuszek.blog.pl Słucham: Myslovitz... Kocham: Życie

Chyba Twój sposób jest lepszy! Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Slayer
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 14 Gru 2002
Posty: 1234
Skąd: From the shadow Samopoczucie: Twisted Fan: Within Temptation Love: Chwilowo wolne Motto: format c:

Klatus to jest zbyt monotonne proponuje sposób który sam wykorzystałem czyli utworzenie tabeli o rozmiarze 750 pixeli i ustawieniu jej na środku, wtedy strona wygląda dobrze zarówno w rozdzielczosci 800 na 600 jak i 1600 na 1200

Slayer
_________________
[IMG]http://www.unobux.com/b/?s=1&u=slyadver[/IMG]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Klatus
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odp... Odpowiedz z cytatem

Terabit
Terabit


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 1063
Skąd: mateuszek.blog.pl Słucham: Myslovitz... Kocham: Życie

Najlepiej zrób stronę w kilku rozdzielczościach! diabel
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

chyba najlatwiej jest rozplanowac strone na podstawie tabel? czy macie inny sposob? Wydaje mi ie ze robienie strony za pomoca tabel daje latwy i czytelny schemat strony.
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Dylas
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 18 Lut 2003
Posty: 625

Ej net_boy przeciesz jak stronka jest oparta na tabelkach to mozna uzyc
Kod:

<table align=center>


nie widze nic niepoprawnego w tej metodzie, ale jest jeden warunek ze strona musi byc w tzw. tabelce Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
net_boy
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 01 Wrz 2002
Posty: 92
Skąd: = zGr =

On się pytal o stronę, a nie o tabelę :>
_________________
www.antywalentynka.abc.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Re: Pomocy ! Jak zrobic by było na srodku ?? plizz pomocy!!! Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

Siwik napisał:
Czesc
Co trzeba zrobic by strona w kazdej rozdzielczości byla zawsze na srodku ??? i dobrze wyswietlana !????????????????

Plizzzzzzzzzzzzzzzzz pomocy !

pozdrawiam !

By wysrodkowac tabele wystarczy zrobic tylko tyle:
<TABLE ALIGN="CENTER">
_________________
Radh
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
net_boy
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 01 Wrz 2002
Posty: 92
Skąd: = zGr =

Dla wszystkich rozdzielczości to najlepiej użyć skryptu, i właśnie tych tabel o szerokościach procentowych, albo pobawić się blokami.
Ale lepiej zrobić stronkę dla 800x600 i 1024x768, dla tych najpopularniejszych, wtedy można pobawić się blokami, albo ustawić szerokośc gdzieś na 750 i wtedy po bokach masz dwa równe paski puste, a strona dobrze wygląda w obu tych rozdzielczościach.

_________________
www.antywalentynka.abc.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Matik
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 25 Gru 2002
Posty: 415
Skąd: strzegom

hmmmm, sa rozne metody
1 zrobic stronke w kilu rozdzielczosciach i wstawic skrypt przekierowywujacy
2 jak robisz tabele (bo chyba robisz?? Smile ) to nie dawj width="800", tylko width="100%" , lub 90% , w zaleznosci jak potrzebujesz

jak cos jeszcze wymysle to napisze Smile
_________________
www.qdownload.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Matik
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 25 Gru 2002
Posty: 415
Skąd: strzegom

UWAGA UWAGA schodzicie z tematu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
_________________
www.qdownload.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group