Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [POMOCY]Paint Shop Pro8.0 « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
Przemo.ziom
PostWysłany: Nie Paź 09, 2005 12:48 pm    Temat postu: [POMOCY]Paint Shop Pro8.0 Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 17
Skąd: Poznań

więc tak...mam programik...nawet fajny...ale jak ja mam zrobic se tak szablon bym mógł w nim tekst wstawiac w Microsoft Front Page?
PROSZE ODPISZCIE!!!
_________________
NIE RÓB CZEGOŚ JEŚLI NIE CHCESZ!!!


Ostatnio zmieniony przez Przemo.ziom dnia Nie Paź 09, 2005 1:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
bubak
PostWysłany: Nie Paź 09, 2005 12:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 953
Skąd: PL

jesli jest tak jak w photoshopie tu musisz obrazki ktore sa w tabeli wstawione to musisz je jako tlo ustawic Smile zeby moc na nich pisac i takie tam polecam poszukac czegos w necie jak pociac szablon w PS... Mr. Green
_________________
Zapraszam na www.forumisko.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
beno
PostWysłany: Nie Paź 09, 2005 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 504
Skąd: Mrągowo

Hmm, nie wiem zbytnio o co Ci chodzi, ale chyba o to żebyś mógł wypełnić zrobioną w PSP stronę treścią. No więc jesli masz już gotowy obrazek (w PSP musi to być JPEG ;/ ) to musisz go pociąć. oszukaj w PSP takiego czegoś jak Image Slicer, takie narzędzie w którymś z menu. Potem jak go potkniesz zapisujesz jako plik HTML. Na kończu te miejsca, które chciałbyś aby były wypełnione treścią ustawiasz jako tło komórki. Chodzi o to, że szablon, który został przez Ciebie zapisany w PSP jest tableką. W każdej komórce jest jakiś obrazek. Działa to na zasadzie takiej, że jeśli chcesz pisać w komórce, ona nie może mieć obrazka w sobie, musi miec tło. Może troszkę namieszałem, poprostu obrazek, który chcesz przyjąc za miejsce na treśc musisz ustawić jako tło w odpowiedniej komórce.

P.S. Popraw temat, bo niedługo będzie zamknięty Wink
_________________
www.beno.glt.pl - projektowanie www.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Przemo.ziom
PostWysłany: Nie Paź 09, 2005 1:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 18 Sie 2005
Posty: 17
Skąd: Poznań

dzięki!!!!!!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
NIE RÓB CZEGOŚ JEŚLI NIE CHCESZ!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group