Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Jak na serwerze podpiąc domenę? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
miki1995
PostWysłany: Pon Cze 27, 2005 8:29 am    Temat postu: Jak na serwerze podpiąc domenę? Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 78
Skąd: Warszawa

Mam zamiar kupić serwer.Chce robić sobie na nim domeny a niestety nie wiem jak...Jeśli ktoś z was o tym wie to bardzo prosze napisać post lub napisac do mnie na gg 3158448.Z góry dziękuję i pozdrawiam,Michał.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Szym
PostWysłany: Pon Cze 27, 2005 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Sty 1970
Posty: 71
Skąd: Gdańsk

Wszystko jest uzaleznione od panela administracyjnego ktorym dysponuje serwer
Ostatnio bardzo modnym jest cpanel ktorego obsluga nie jest specjalnie skomplikowana
_________________
Nowe projekty juz prawie gotowe Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
miki1995
PostWysłany: Pon Cze 27, 2005 4:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 78
Skąd: Warszawa

Chcę się upewnicz czy do zrobienia domen wystarczy serwer z cPanelem.Czy jest jakaś liczba maksymalnych zrobionych domen.Czy zrobienie domeny jest trudne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Szym
PostWysłany: Pon Cze 27, 2005 4:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Sty 1970
Posty: 71
Skąd: Gdańsk

Aby "zrobic domene" rozumiem ze chodzi tu o jej konfiguracje nalezy najpierw ja posiadac - czyli wykupic u operatora domena tzw rejestratora

Za to cpanel bardzo ulatwia konfiguracje posiadanej domeny i robi sie to sa pomoca jednego formularza podczas jezeli nie mamy zadnego panela zazwczyaj czeka nas zmudna robota dopisywania naszej domeny do przynajmniej kilku plikow
_________________
Nowe projekty juz prawie gotowe Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
xdaz
PostWysłany: Czw Lip 14, 2005 7:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobit
Kilobit


Dołączył: 20 Sty 2005
Posty: 21
Skąd: Socho Race Team

Ja mam na serwerze DirectAdmin. Po kupieniu domeny wystarczy podać DNS-y swojego serwera a następnie w administracji domenami dodać domenę. Nie wiem jak to jest na cpanelu bo nie miałem nigdy serwera na nim Smile A o ilości domen i subdomen decydują parametru serwera. Ja mam w swoim nieograniczoną ilość obu ale są takie że można zakładać ich 5 lub więcej Smile
_________________
Darmowe liczniki
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group