Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 [PROBLEM] Yyy... jak??? (początkująca) « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
egi
PostWysłany: Sob Sty 29, 2005 8:11 am    Temat postu: [PROBLEM] Yyy... jak??? (początkująca) Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3

No więc założyłam sobie konto, następnie strone, no i nie wiem, jak wejść do panelu obsługującego ją... napiszcie, gdzie to jest, plis... Embarassed
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Maras
PostWysłany: Sob Sty 29, 2005 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 06 Lut 2004
Posty: 429
Skąd: Polska Północna

witaj no gdzie zalozylaś sobie to konto może więcej szczegułów podasz ?


pozdrawiam
_________________
pozdrawiam

Pomoc , Porady , Prawo
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arturo182
PostWysłany: Sob Sty 29, 2005 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

Pewnie chodzi Ci o glt.pl, glt nie daje Ci serwera tylko domenę, serwer musisz sobie załatwić na np. republika.pl.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
egi
PostWysłany: Nie Sty 30, 2005 8:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3

na glt.pl i nie wiem, jak wejść do obsługi strony
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dj.Bugs
PostWysłany: Nie Sty 30, 2005 10:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabajt
Gigabajt


Dołączył: 23 Wrz 2003
Posty: 835
Skąd: Gdynia

obsługi strony? czyli co? Jak już pisali wczesniej na glt.pl nie dostajesz serwera na stronke, tylko domene.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
egi
PostWysłany: Wto Lut 01, 2005 4:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bit
Bit


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 3

yyy.... to możecie mi wytłumaczyć?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Fidel_Castro
PostWysłany: Wto Lut 01, 2005 9:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 29 Sty 2005
Posty: 105
Skąd: z Zawiercia

Serwer to miejsce na którym przechowujesz swoją stronę. Czyli na przykład http://www.republika.onet.pl. Na serwer wchodzi się używając np. Internet Explorer'a. Jeśli masz już konto na republice to wpisujesz w adresie ftp://nazwatwojegokonta@ftp.republika.pl. Gdy już wpiszesz hasło i już się połączysz to swoją stronę wklejasz po prostu z dysku, strona główna musi się nazywać index.html. Glt.pl daje ci tylko domenę, na republice masz adres http://nazwatwojegokonta.republika.pl, a glt.pl daje ci adres http://nazwatwojegokonta.glt.pl
_________________
==> http://www.tropico.glt.pl (narazie nie czynna)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
arturo182
PostWysłany: Sro Lut 02, 2005 6:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 01 Wrz 2003
Pochwał: 1
Posty: 1250

Co do tego ostatniego, to oczywiście nazwa na republice nie musi być taka sama jak na glt.pl Na republice mozę być www.mojastronafajnaaleobardzodlugimadresie.republika.pl a glt.pl: www.mojastrona.glt.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
net_boy
PostWysłany: Pią Lut 04, 2005 12:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Megabit
Megabit


Dołączył: 01 Wrz 2002
Posty: 92
Skąd: = zGr =

Na głównej stronie masz okienko "logowanie". tam podajesz nazwę użytkownika jaką sobie zarejestrowałaś no i hasło. Logujesz się na swoje "konto" jakby. I tam masz rózne opcje, w tym ustawienie aliasu na swoją stronę, czyli takiego przekierowania, że zamiast długiej nazwy masz krótką w postaci --> twojanazwa.glt.pl
A same pliki strony musisz umieścić na jakimś np. darmowym serwerze jak pisali userzy wcześniej.. np. republika albo na strony.wp.pl

Kiedy założysz tam konto, dodasz pliki, to logujesz się na glt.pl i klikasz "nowa domena".. tam wypełniasz pola.. podając nazwę jaką chciałbyś dla swojej strony w domenie glt.pl a potem adres do miejsca gdzie znajduje się plik index twojej strony np. republika.pl/twoja_nazwa/index.html
_________________
www.antywalentynka.abc.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group