Forum GLT.PL Strona Główna
GLT.PL
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 odkodowanie « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
ja
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: odkodowanie Odpowiedz z cytatem

Gość




Czy nie wie ktos jak można odkodować canal+ mam kartę telewizjną a odblokować chciałbym wyłącznie w celach edukacyjnych. Nie piszcie abym poszukał na necie bo szukałem i znalazłem ale tak skomplikowane opisy że sie połapac nie mogłem. Pomocy!!!!(wystartowała I liga)
Powrót do góry
Radh
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@Administrator
Administrator


Dołączył: 30 Cze 2002
Pochwał: 1
Posty: 740
Skąd: Gdańsk

hmmmmmmmmm kiedys wystarczyly dwa programy jeden do dzwieku drugi do obrazu. Podobno teraz juz ten sposob nie dziala ale nie sprawdzalem juz tego dawno bo po prostu nie mam czasu na tv Sad
_________________
Radh


Ostatnio zmieniony przez Radh dnia Sob Mar 15, 2003 6:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
KORVAX
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kilobajt
Kilobajt


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 38
Skąd: co

..to chyba było możliwe jak canal+ był nadawany drogą naziemną..
a teraz to chyba niezabardzo Evil or Very Mad zresztą nie jestem pewien...
_________________
Street Racers...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
asadi
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 11 Mar 2003
Posty: 273

Odkodowywanie samego obrazu bylo bardzo proste.
W gornym, prawym rogu widnial znaczek C+. Programik, o ktorym mowa, dzialal w ten sposob, ze w czasie rzeczywistym dobieral parametry calego obrazy tak, aby znaczek C+ byl podobny do wzorca, zapisanego w samym programie. W ten sposob metoda porownania, sygnal mozna bylo w prosty sposob zdekodowac. Niestety nie wiem jak jest teraz, poniewaz moja kablowka nie podpisala z Canalem umowy i nie moze go udostepniac.
_________________
pzdr
http://w43.net
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
YOU
PostWysłany: Czw Sty 01, 1970 12:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gigabit
Gigabit


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 294
Skąd: z Polski

Ja pamietam ze bardzo dawno temu za siedmioma gorami za.... a to nie ta bajka. W kazdym razie byl taki program Borg dekoder C+ i innych.
Jak siemialo karte video IN/Out w kompie to starczylo wlaczyc i odpowiednio skonfigurowac, kanal oczywiscie, droge odbioru (naziemny czy tez nie naziemny) i bodajze jeszcze cos bylo z video options, ale to bylo dawno temu teraz juz nie mam i nie uzywam wiec nie wie czy to nadal funkcjonuje
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do:  



Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


DAJ Glass (1.0.8) template by Dustin Baccetti
EQ graphic based off of a design from www.freeclipart.nu
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group